Kinkkuvoileipäkakku
Pitkästä aikaa pääsin tekemään voileipäkakkua. Koristelussa lähdin aika runsaalle linjalle. En varsinaisesti suunnitellut koristelua, se vaan vei mennessään 😅 Kakku on tehty pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 20cm.
Aineet:
- Ruispaahtoleipä (Taika) 12 viipaletta
- Graham-paahtoleipä 8 viipaletta
- Lihalientä kostutukseen
Kinkkutäyte (kahteen väliin):
- 250g kinkkua
- 200g ranskankermaa
- 200g tuorejuustoa, esim. yrtti
- mustapippuria
Juusto-suolakurkkutäyte (kahteen väliin):
- 1,5dl sinappikurkkusalaattia
- tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
- 1 punasipuli
- 2dl juustoraastetta
- 1rkl majoneesia
Kuorrutus:
- 2dl vispikermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- ripaus valkopippuria
Ohje:
Vuoraa vuoka kelmulla. Laita kerros paahtoleipiä siten, että koko pohja peittyy. Leikkaa paahtoleipäiviipaleita siten, että asettuvat ihan vierekkäin. Halutessasi voit leikata paahtoleivän raunat pois. Kostuta lihaliemellä.Valmista täytteet pilkkomalla kinkku ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja sekoittamalla muut aineet yhteen, molemmat täytteet omissa kulhoissaan. Lisää leipien päälle puolet kinkkutäytteestä. Lado uusi kerros paahtoleipiä. Itse vuorottelin kerroksissa molempia leipiä. Lisää puolet juusto-suolakurkkutäytteestä.
Jatka kerroksia ja laita viimeiseksi kerrokseksi paahtoleipäkerros. Peitä kelmulla ja laita kevyen painon (esim. leikkuulauta) alle jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa kakku alustalle.
Valmista kuorrute notkistamalla tuorejuusto ja vispaamalla kerma vaahdoksi, yhdistä ja mausta valkopippurilla. Levitä kuorrute pinnalle ja pursota halutessasi suurehkolla tyllalla reunus. Lisää korsteeksi leikkeleitä, salaattia, herneenversoja ja kirsikkatomaatteja (tässä kakussa kirsikkatomatit halkaistu sahareunaisiksi, kaavittu tyhjäksi ja täyetty kuorrutteella.
Kommentit
Lähetä kommentti