Mokkapalat

 



Tällä samalla resptillä äiti eläessään teki aina mokkapalat minun ja veljieni syntymäpäiville. Ja sitten minä vuorostaan tyttärilleni ja nyt lastenlapsilleni. Maku on niin tuttu, hyvä ja rakas, että sitä en ole halunnut muuttaa. Olen ihastunut somessa kiertäviin kuviin, missä mokkapalat ovat kuitenkin tehty mielettömän kauniiksi pursottamalla kuorrute, oli pakko kokeilla. En tiedä kuka on idean alkuperäinen keksijä, mutta kiitos! Ja tulihan siitä kaunis ja juhlava. 

 Laitan tähän alkuperäisen äidiltäni saaman reseptin. Pursottaessa kuorrute pitää kuitenkin tehdä 2-2,5 kertaisena, että se riittää. Pursotusta varten laitoin noin 1dl enemmän tomusokeria ja vatkasin kuorrutetta kunnes se alkoi jäähtyä ja jähmettyä. Tämän jälkeen pursotus onnistui hyvin jäähtyneelle pohjalle.  

Pohja:

4 munaa
3dl sokeria
2 dl maitoa
150g voita
2 tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja sulatettu voi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa seokseen. Paista uunipellillä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Kuorrute:

225g (4dl) tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
50g voita
4-5 rkl vahvaa kahvia
2 tl vanilijasokeria 

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää kahvi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Säädä kuorrutteen paksuutta tarvittaessa lisäämällä tomusokeria tai kahvia. Huomioi, että tästä tulee melko ohut kerros kuorrutetta. Joskus teen 1,5 kertaisen kuorrutteen, vaikka en tekisi pursotuksiakaan. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täytekakku, naked cake

Kettulapaset aikuiselle