Täytekakku, naked cake


Naked cake oli tyyli, mitä ehdottelin kakun tilaajille, koska heidän toiveenaan oli mahdollisimman vähän kuorrutetta. Itse pidän tästä tyylistä, se on yksinkertaisuudessaan aika kaunis. Tämä kakku on noin 12-15 hengelle.


Ohje

Pohja

Pohja on tehty 70% -kakkupohja -ohjeella (käytetään myös nimitystä 0,7 kakkuohja). Netistä löytyy tähän paljon ohjeita. Mutta perusperiaate on siis se, että kuivia aineita laitetaan 70% munien painosta. Jauhoista 30% on perunajauhoja ja loput vehnäjauhoja. Kaikki eivät käytä leivinjauhetta, mutta itse lisään yhden teelusikallisen. Tässä esimerkkinä tämän kakun määrät (vuoan halkaisija 20cm):

  • 4 munaa = 200g
  • Sokeria 140g
  • Vehnäjauhoja 98g
  • Perunajauhoja 42g
  • Leivinjauhoa 1tl

Vatkaa huoneenlämpöisiä munia sekä sokeria pitkään, itse vatkaan yleensä noin 15 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä.

Täytteet

Täytteenä on toisessa välissä mustikkamousse ja toisessa välissä valkosuklaamousse. Tämä ihana luotto-ohje on Hellapoliisilta. Tässä kakussa tein valkosuklaamoussen ohjeen mukaan, mutta mustikkamoussea pienensin. Täyte on sen verran runsas, että olisi ollut liikaa näin pieneen kakkuun. Voit lukea Hellapoliisin ohjeen täältä:  Mustikka-valkosuklaakakku 

Kuorrute

Kuorrute on vispikermaa 2dl, rahkaa 1dl, 2tl vanilijasokeria ja 1rkl vanilijakreemijauhetta. Kuorrutteesta jäi tosin vähän yli.  

Koristeet

Koristeena olevien ruusujen varret on suojattu muovisilla tupeilla. Lisäksi koristeena on pensasmustikoita, karhunvatukoita ja juhlallisuuden lisäämiseksi suklaahelmiä (Golden and shiny pearls, Dr.Oetker)


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mokkapalat

Kettulapaset aikuiselle